מתי מומלץ להגיע לייעוץ זוגי?

מבחוץ הכול נראה קסום ונוצץ, הם נראים זוג מהאגדות, ולאלו שלצידם לא נשאר אלא לקנא בסתר על הזוגיות החלומית, אבל מי שנכנס הביתה ונטמע בקירות כמאזין סמוי, מגלה כי הכול בועה אחת מתמוססת ובלתי יציבה.

מיתוס אחד חייבים לשבור – לא כל זוג שמשדר בחוץ עסקים כרגיל – ככה אכן מתנהל ביתו, ההיסטוריה הטיפולית מוכיחה שלעיתים רבות זוגות שהגיעו עד למצב גירושין – הפתיעו את סביבתם – אף הקרובה ביותר, שהיו בטוחים שהכול מתנהל אצל הזוג על מי מנוחות. אחת אפס – גם אם כלפי חוץ הכול נראה זוהר- מתחת לפני השטח – רק הזוג יודע מה באמת קורה.

גם את המשפט האחרון אפשר לסייג, במקרים קיצוניים – לעיתים בני הזוג או אחד מהם לא באמת יודע – או רוצה לדעת – כי הנישואים מעורערים, הרי מה הבעיה לטאטא הכול מתחת לשטיח ולטמון את הראש בחול כבת היענה המפורסמת? רק הלב מרגיש, כואב, ובאיזשהו שלב הכול מתפוצץ בזיקוקים עגומים.

מהם הסימנים המעידים שיועץ זוגי הוא הכתובת הכי רלוונטית כרגע?

על מנת להבחין מהם הסימנים שמעידים כי מומלץ להגיע ליועץ זוגי בהקדם האפשרי, צריך להבין שגם כאשר רק אחד מבני הזוג מבחין בסימנים המאותתים על כך, הרי ששני בני הזוג צריכים להגיע לטיפול, כיון שמבט סובייקטיבי של בני הזוג הוא חלק בלתי נפרד מהדינאמיקה הזוגית ההדדית.

ועוד דבר נוסף וחשוב – אין צורך לחכות עד שהמצב מגיע לסף קריסה מוחלט ולשנייה לפני הניתוק הכואב, לטיפול זוגי אין צורך ללכת רק אם דולקות נורות אזהרה, אלא גם וכאשר המצב הזוגי נחמד – אבל רוצים לשפר אותו, להעצים, להפוך אותו לעמוק וחיובי יותר.

בכל מקרה, הסימנים הבאים מהווים נורה אדומה המחייבת התייחסות ופניה למטפל זוגי, על מנת למנוע הידרדרות ולחזק את הזוגיות באמצעות קשר אמיתי ובונה.

קשר יבש וטכני

האם כאשר אתם מעבירים לעצמכם בסופו של יום את תוכן השיחות ביניכם אתם מגלים כי הם הסתכמו במילים מסוימות כמו: "איפה המקדחה" ,"מתי אתה מסיים מחר" ו "כמה כפיות סוכר את רוצה בקפה?"

אם מדובר ביום בודד או בשבוע ספציפי ייתכן שאחד מכם שקוע בפרויקט זמני הגוזל את זמן האיכות וחמימות הקשר, אבל אם סגנון השיחות היבש נמשך לאורך זמן – הרי שזה האות כי הגיע הזמן ללכת ליועץ זוגי שימנע את התקשורת ההרסנית הבלתי מתפתחת ויגרום לקשר שלכם לקבל גוון רגשי ועמוק, הרבה מעבר לקשר טכני וקר שלרוב אינו מחזיק לטווח הרחוק.

 

 

תקשורת יריבה

מן הסקאלה השנייה מגיע האות ההופכי, קשר 'חם' המתבסס על העלאת טונים, מריבות בלתי פוסקות וחילוקי דעות בלתי נגמרים.

מריבות בין בני זוג ממש לא תמיד נובעות מרוע או ממידות פגומות, פעמים רבות הדבר מצביע על איזשהו תקר שהתרחש אי שם בהיותכם זוג צעיר והביא אתכם לאופן התקשורת הנוכחי.

כמה שמריבות הם דבר לא נעים ופוגעני, הרי שלעיתים הדבר עדיף על פני קשר קפוא, המריבות הקולניות מצביעות כי קיים קשר כלשהוא, סוג הקשר וודאי לא חיובי ועליו להשתנות בהקדם, אבל הוא קיים, ורק צריך ללכת אל היועץ הזוגי כדי שהוא ינתב אותו אל הערוץ התקשורתי הנכון והמוצלח.

קושי בהגעה לעמק השווה

חילוקי דעות הם דבר בלתי נמנע בין זוגות, והדבר כלל אינו מעיד על שיבוש בקשר או על בעיה, ככה זה החיים, בני אדם הם שונים וכך גם דעותיהם ומותר לכל אחד לחשוב אחרת באופן ליברלי ודמוקרטי.

הבעיה מתחילה כאשר חילוקי הדעות יוצאים מהכוח אל הפועל והדרך בה מגיעים אל הפתרון אינה תקינה. חוסר תקינות יכול להתבטא בכמה דפוסים: 1. יש את בן הזוג שתמיד 'מוותר' בעוד בן הזוג השני תמיד מקבל את מבוקשו. 2. אף אחד לא מוותר, ואף אחד גם לא מקבל את מה שהוא רוצה, כל אחד נשאר קשוח בעמדתו ואינו זז ממנה מילימטר.

דפוסים אלו מצביעים כי לזוג אין כלים כיצד להתגמש ולבוא אחד לקראת השני, המציאות לא מחייבת כי מדובר בשני אנשים דעתניים, אלא הכול עניין של חוסר כלים להתמודד מול קונפליקטים בצורה מיטבית, בטיפול זוגי יקבלו בני הזוג את הכלים כיצד לנהוג בחילוקי דעות ולהגיע לפשרה מגשרת הטובה לכל הצדדים.

אלו רק חלק מהסימנים ואם זיהיתם את עצמכם באחד מהם, הרי שהגיע הזמן להרים את המושכות ולהבין כי מגיע לכם חיי זוגיות מאושרים ומפרים, וללכת אל בעל המקצוע המוסמך לטיפול זוגי על מנת לחיות יחד בטוב ובנעימים לאורך ימים ושנים.

אביגדור יזדי

אביגדור יזדי מטפל זוגי ואישי,

מלווה זוגות במחשבות על גירושין לשיקום היחסים מבפנים
וביסוס זוגיות בריאה מלאת ביטחון בגישת יחסינו לכאן
תוך שילוב כלים מעולמות האימון האדלריאני, גישור משפחתי, CBT, טיפול בטראומה וחרדות בגישת' NLP ליווי בגמילה מהתמכרויות ופסיכולוגיה חיובית.

תוכן עניינים