הדברים הבאים יפתיעו אולי, יחזקו חשדות, או יעמדו בסתירה למה שחשבתם עד היום על תהליך ההתאהבות. אבל אם בא לכם רגע, לצלול את תוך הגוף שלכם, תגלו שלא מעט מהרגש שלכם, התאהבתם? תאשימו את הגוף! מאוהב מאוד במה שמכתיב לו גופכם. מה קורה לגוף שלנו בשלבי ההתאהבות השונים ולמה הזמן יכול דווקא לחזק את האהבה?
אזהרה! נגיף חדש מאיים לחדור לגופכם!
כן, בדיוק ככה, הגוף מזהה התאהבות כסימן אזהרה. אז התאהבתם? תאשימו את הגוף! מדוע? כי הרגש החזק הזה שמחסיר לנו פעימה מהלב, הופך לנו את הבטן ומפרפר לנו את הנשמה, נחווה גופנית כתקיפה של נגיף.
איך מגיב הגוף? הוא מתחיל להפריש חומרים שבסופו של דבר ישפיעו לא פחות מאשר על המבנה הגנטי שלנו וזה ממש לא בשליטתנו.
כשאנחנו חשים משיכה ותשוקה מינית בשלב ההתאהבות וגם ברור לנו שאיש לא יגרום לנו להרגיש ככה, המדע כבר הוכיח שזה אכן נכון בשלב זה.
זה לא רק בתודעה אותו רגש עצום של התאהבות זה גם בגנים ובביולוגיה שלנו ולכן נתאהב באנשים שיש להם מרכיבים ביולוגים וגנטיים וכן, גם ריח גוף מסוג מסוים המותאם במיוחד לנו.
שיעור הכימיה ממנו לא כדאי להבריז
ההתרגשות הזאת קשורה גם להורמונים ולחומרים המופרשים מהגוף כשאנחנו בהיסטריה של התאהבות, היסטריה טובה כזו, הגוף מפריש דופמין ומגביר לנו את קצב הלב, כן, חם חם פה ואז פתאום פורץ שלב חדש באהבה, שלב ההתרגעות, כאשר אנו רוצים זוגיות, זה שגורם לנו לרצות לשקוע לזרועות בני זוגנו וגם שם מעורב חומר האוקסיטוצין המופרש ואחראי על התחושה הזו של השלווה השוררת כשאנחנו ביחד זה עם זה/זו.
הגן המונוגמי – קולטנים לבן זוג יחיד ולתחושת מחויבות
הייתם מאמינים? מונוגמיה (הרצון לבן זוג יחיד) היא תכונה גנטית. יש אנשים בעלי הרכב גנטי שונה שאינו מתאים למונוגמיה ומחויבות, תזהו אותם לא פעם על פי הקושי שלהם לקשר מחייב, נישואין, בן זוג יחיד וכו' ולכן, זה המקום להיפרד לרגע ממה נכון או לא נכון, הגוף שלנו אחראי לא פעם להצלחה שלנו במערכות יחסים קבועות.
אין זה אומר שלא ניתן או צריך לעבוד עם בני זוג, שאחד מהם מונוגמי והשני פחות, להפך, אפשרי וחשוב, אבל גם חשוב להיות מודעים לשוני בינינו, להשלים מבלי לשפוט, כי מדובר על שוני גופני.
שלב ההפנמה – כשבני זוג נעשים דומים זה לזה
מכירים את זה? עם הזמן מתחילים להגיב דומה, להשלים משפטים האחד של השני/ה וחלק גם אומרים שמתחילים להיות דומים זה לזה/לזו ואין להקל בזה ראש, מאחר וזה שלב מאוד עוצמתי וחשוב באהבה והוא שלב שמביא לתחושת התמזגות.
ואם לא די בכך, הרי שההתמזגות הזו משנה לנו את הביולוגיה והפיזיולוגיה לעולם אם שלב זה נמשך זמן רב.
התאהבתם? תאשימו את הגוף!
אסיים במסר אופטימי שעולה גם הוא מהמחקרים על הקשר בין האהבה לבין הגוף שלנו. מסתבר שאהבה לא חייבת להיגמר וגם אין טעם להתנגד לשלבים השונים שפורטו כאן, גם אם יש לנו נטייה להתגעגע לפרפרים בבטן, האהבה לא חייבת לדעוך, היא פשוט לא מפסיקה להשתנות.
היא סוג של משחק לגו מורכב שכל פעם חלקים מחליפים חלקים אחרים ויוצרים מבנים חדשים ועדיין, הם חלק ממנה, אז בואו ניתן לגוף שלנו להוליך את הרגש, נסמוך עליו ו…ניצור את האהבה שלנו כל יום מחדש… קצת אחרת, על פי מה שמתאים לנו בתקופות החיים השונות.
באהבה
אביגדור