8 טיפים עבור חיזוק הקשר הזוגי: כך תחזקו את הזוגיות שלכם!

טיפול אצל יועץ זוגי יכול לפתור הרבה בעיות מעיקות בחיי הזוגיות ואף למנוע אותן לפני הופעתן. במקביל, אפשר לנסות לעבוד על חיזוק הקשר הזוגי גם בדרכים נוספות ולשפר את חיזוק הקשר הזוגי.

זוגיות ארוכת טווח היא עניין מאתגר, ללא ספק. השחיקה הטבעית בתחומי הרומנטיקה והמשיכה, לצד שגרת החיים והעבודה, מטלות הבית והילדים, הטיפול בהורים המבוגרים וכד' מביאים לתסכולים ולעייפות ומסתיימים לא פעם במריבות קולניות, או מאידך בשתיקות והתרחקות.

לפני שהמצב מידרדר והולך לכיוון של פרידה, ולמעשה עדיף כצעד מנע עוד בתחילת מערכת היחסים, מומלץ לפנות לייעוץ זוגי. ביחד עם זאת, כדאי לנסות לעבוד על הקשר מבפנים.

טיפים התנהגותיים

  1. תקשורת כנה ופתוחה – תקשורת פתוחה היא חלק ממהותו של הקשר הזוגי, הבסיס למערכת היחסים ומה שמאפשר לה להמשיך להתקיים.

תקשורת, לאו דווקא מילולית, היא חלק בלתי נפרד מהחברות, השותפות והאינטימיות בזוגיות. היא תורמת לתחושת המחויבות ההדדית של בני הזוג לקשר ולחוזק והעמידות שלו והיא מדליקה גם את הרומנטיקה והתשוקה.

תקשורת זוגית טובה, באה לביטוי בנוסף, ביכולת להציף בעיות, להתווכח ואפילו לריב על נושאים שבמחלוקת, תוך שמירה על גבולות של הקשבה, הכלה ושיח מכבד והימנעות מביקורת, שיפוטיות, דעות קדומות, פרשנויות וציפיות.

  1. הקשבה נקייה ללא הפרעההיכולת להקשיב, היא מיומנות חשובה במיוחד לחיזוק הקשר הזוגי. לא מתן תשובות או עצות, אלא הקשבה פעילה, מזדהה ואמפתית, הבאה לביטוי במבט ובשפת הגוף. ההקשבה מאפשרת להיות במודעות לאחר ולנקודת המבט שלו. היא צריכה להיעשות ללא שיפוטיות, שעלולה רק להביא להתגוננות ונסיגה של הצד השני ולפיתוח של ערך עצמי נמוך בזוגיות.
  2. קבלה והכלה של האחר – הכלה של בן/ת הזוג על כל מה שיש בהם, הכרחית לשימור וחיזוק הקשר הזוגי, מאחר שלכל אחד מאיתנו תפיסת מציאות משלו, תכונות אופי, דפוסי התנהגות, רקע שונה וכד'. הכלה, פירושה קבלת האחר כפי שהוא, מבלי לנסות לשנות אותו.
  3. שיח בגוף ראשוןתנאי חשוב לתקשורת מקרבת, הוא שיח בגוף ראשון, כאשר כל אחד מבני הזוג מדבר על עצמו ועל תחושותיו בנוגע למצב מסוים ולא מאשים את השני במצב. שיח מאשים, יוצר אצל הצד השני התנגדות, התרחקות ותחושת אשמה ובוודאי שאינו מביא לחיזוק הקשר הזוגי.
  4. התגברות על האגו תקשורת טובה, תלויה גם ביכולת של כל אחד מבני הזוג למחול על כבודו, לבקש סליחה ולהתנצל, לא להתבצר בכעס ובתחושה של קורבן ולהתגבר האגו, כדי להתפייס ולהתקרב שוב, גם אחרי משבר או מריבה.

טיפים מעשיים לחיזוק הקשר הזוגי

  1. זמן זוגי – מומלץ, אם נסיבות החיים מאפשרות זאת, לפתוח את היום ביחד, לפני שהילדים מתעוררים. ליהנות יחד מהשקט של שעות הבוקר, לשתות כוס קפה במרפסת או בגינה ולשוחח, או סתם להתכרבל ביחד מתחת לשמיכות.

אחת לשבוע, מומלץ לצאת לדייט זוגי לסרט או למסעדה, או לבלות ערב זוגי אינטימי ומפנק בבית, עם בישול משותף ורביצה מול נטפליקס. אפשר גם לארגן אחת לתקופה טיפול משותף בעיסוי זוגי, שייטיב עם בריאות הגוף והנפש ויאפשר להירגע ביחד.

במקביל, כדאי לקבוע שיחה זוגית שבועית, בלי הפרעות של טלפונים ואינטרנט, לליבון הבעיות והקשיים, לצד התוכניות לעתיד ושאר העניינים העומדים על הפרק. שיחה יזומה, עשויה למנוע מצבים של צבירת כעסים וצרכים בלתי מסופקים, שאין להם מענה.

  1. ביחד גם בשגרה – גם כאשר שני בני הזוג נמצאים בבית, הם יכולים לפרוש כל אחד לעיסוקיו ואחד מהם או שניהם, עלול לחוש עם הזמן שהם לא מבלים מספיק ביחד. כדאי משום כך, לנסות לחפש פעילויות שניתן לבצע ביחד, אם זו עבודה בגינה, יוגה, בישול או הליכה ברגל.
  2. אינטימיות לפני השינה – הזמן שבו נכנסים למיטה עם ליל, הוא המתאים ביותר לאינטימיות הזוגית. הבאת ספר או מחשב נייד למיטה הזוגית, או הרגלי צפייה בטלוויזיה המוצבת מולה, נועדו לא פעם לחמוק מאינטימיות ומגע עם בן/ת הזוג.

מומלץ להשמיע בשלב זה של היום בחדר השינה מוזיקה נעימה ששני בני הזוג אוהבים ואפילו סתם לשכב מחובקים ולהפגין חיבה פיזית, אם לא למעלה מזה. גם התגפפות או חיבוק, יכולים לשחרר במוח הורמונים האחראים על מצב רוח טוב ואפילו עוזרים להירדם ולישון טוב יותר.

אביגדור יזדי

אביגדור יזדי מטפל זוגי ואישי,

מלווה זוגות במחשבות על גירושין לשיקום היחסים מבפנים
וביסוס זוגיות בריאה מלאת ביטחון בגישת יחסינו לכאן
תוך שילוב כלים מעולמות האימון האדלריאני, גישור משפחתי, CBT, טיפול בטראומה וחרדות בגישת' NLP ליווי בגמילה מהתמכרויות ופסיכולוגיה חיובית.

תוכן עניינים